Maak kennis met het Biotech-aandeel dat in één dag meer dan 1000% is gestegen

Dick Bakker


12 Dec 2022

Maak kennis met het Biotech-aandeel dat in één dag meer dan 1000% is gestegen

Beleggers die op zoek zijn naar onbetamelijke winsten, zullen vaak naar de biotech-ruimte gaan, een segment waarvoor de term hoog risico/hoge beloning mogelijk is bedacht. Beer of stier, het maakt geen verschil voor deze namen, die kunnen stijgen of crashen, afhankelijk van specifieke gebeurtenissen zoals goedkeuring/afwijzing door de regelgevende instanties of sterke/teleurstellende resultaten van een klinische proef.

Toch zijn de winsten die door Ambrx Biopharma (AMAM) in de sessie van vrijdag zijn geboekt ongebruikelijk en bijzonder opvallend. Het aandeel steeg met een nauwelijks geloofwaardige 1007% nadat het bedrijf aangename resultaten aankondigde van de tussentijdse testen van zijn medicijn tegen borstkanker ARX788.

In de fase 2 ACE-Breast-03-studie, die plaatsvond in de VS, Korea en Australië, werd het medicijn beoordeeld als een behandeling voor HER2-positieve mBC-patiënten (gemetastaseerde borstkanker) die resistent of ongevoelig zijn voor T-DM1.

De voorlopige resultaten toonden een totaal responspercentage (ORR) van 51,7% en een ziektecontrolepercentage (DCR) van 100% na behandeling met ARX788. Bovendien werden door geen enkele patiënt drugsgerelateerde ernstige bijwerkingen (SAE’s) opgemerkt.

Aangezien investeerders reageerden zoals ze deden, kunnen we gerust zeggen dat ze onder de indruk waren van de resultaten; Gezien de omvang van de borstkankermarkt heeft het potentieel van het medicijn voor wat opschudding gezorgd.

Cowen-analist Phil Nadeau houdt ook van wat hij hier ziet en merkt op: “ARX-788 blijft een goed veiligheidsprofiel hebben zonder bijwerkingen die leiden tot stopzetting of geneesmiddelgerelateerde bijwerkingen. Onze adviseurs hebben de activiteit van ARX788 bij met HER2 voorbehandelde patiënten genoemd’ robuust’ en denken dat zijn activiteit in het bijzonder bij Enhertu- en Kadcyla-falen ARX788 waarschijnlijk een plaats in het behandelingsparadigma zal geven.”

Opgemerkt moet worden dat de resultaten voorlopig zijn en dat het nog steeds een proef in het midden van de fase is en verdere Fase 3-testen nodig zullen zijn, hoewel het bedrijf, gezien de sterke resultaten, zou kunnen besluiten om te proberen dit medicijn versneld op de markt te brengen goedkeuring.

Ondertussen houdt Amrbrx’ partner NovoCodex Biopharmaceuticals momenteel toezicht op twee fase 3-onderzoeken en één registratie-enabled fase 2-onderzoek met ARX788 in China. Data-uitlezingen worden volgend jaar verwacht.

Verhaal gaat verder

Voor Baird-analist Joel Beatty hangt de investeringsthese voor AMAM af van een “relatief groot aantal schoten op doel in vergelijking met andere biotechbedrijven van hun marktkapitalisatie.”

“Binnen de cashrunway van het bedrijf naar 2025, zouden we fase 1b/2-gegevens moeten krijgen voor ARX 517 (anti-PSMA) en ARX 305 (anti-CD70)”, legt Beatty uit. “Bovendien zorgen de samenwerkingen van Ambrx met NovoCodex, SIno Biopharm en BeiGene voor extra schoten op doel.”

Over het algemeen is Ambrx onder de radar van de meeste analisten geglipt; de gematigde koopconsensus van het aandeel is gebaseerd op slechts twee recente koopbeoordelingen. Het gemiddelde koersdoel staat op $ 4, wat ~ 12% lager is dan de huidige waarde – hoogstwaarschijnlijk een gevolg van de enorme stijging van vrijdag. (Zie AMAM-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor biotech-aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks’ Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks op het gebied van aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer