‘Deze vrachtwagen kan geen normale vrachtwagendingen doen’: YouTube-ster zegt dat slepen met de nieuwe elektrische pick-up van Ford een ‘totale ramp’ is in virale video – maar Wall Street houdt nog steeds van deze 3 EV-aandelen

Dick Bakker


12 Dec 2022

'Deze vrachtwagen kan geen normale vrachtwagendingen doen': YouTube-ster zegt dat slepen met de nieuwe elektrische pick-up van Ford een 'totale ramp' is in virale video - maar Wall Street houdt nog steeds van deze 3 EV-aandelen

‘Deze vrachtwagen kan geen normale vrachtwagendingen’: YouTube-ster zegt dat slepen met de nieuwe elektrische pick-up van Ford een ‘totale ramp’ is in virale video – maar Wall Street houdt nog steeds van deze 3 EV-aandelen

Het is geen geheim dat elektrische auto’s wordt tegenwoordig steeds populairder. Maar zal de EV-trend ook overgaan op pick-ups?

Volgens Tyler Hoover – die het YouTube-kanaal Hoovie’s Garage beheert met 1,45 miljoen abonnees – is een elektrische pick-up misschien geen goede optie als je iets moet slepen.

In een YouTube-video die viraal ging, probeerde Hoover een oude Ford-pick-up uit de jaren 30 te slepen met zijn gloednieuwe Ford F-150 Lightning. De test verliep niet goed, omdat de nieuwe elektrische truck veel meer actieradius gebruikte dan verwacht.

“Als een vrachtwagen die 3.500 pond sleept niet eens 160 kilometer kan rijden… dan is dat belachelijk dom. Deze truck kan geen normale truckdingen doen”, zegt Hoover.

De video, getiteld “Slepen met mijn Ford Lightning EV Pick-up was een TOTALE RAMP!” is nu meer dan 2,9 miljoen keer bekeken.

“Je zou elk uur moeten stoppen om op te laden, wat ongeveer 45 minuten per pop zou kosten, en dat is absoluut niet praktisch.”

Maar betekent dat dat het tijd is om de voorraden elektrische voertuigen te schrappen? Niet noodzakelijk. Hoewel EV-aandelen zich dit jaar grotendeels hebben teruggetrokken, ziet Wall Street nog steeds grote kansen in een flink aantal daarvan.

Mis het niet

Amerikanen moeten in 2023 mogelijk 16% meer betalen voor autoverzekeringen. Probeer deze gratis service om een ​​betere deal te krijgen

Investeren in kunst is een geweldige bescherming tegen inflatie — en je hebt geen miljoenen nodig om je in te kopen

Hier zijn 3 eenvoudige geldbewegingen om uw bankrekening vandaag een boost te geven

Ford (V)

Hoover is misschien niet blij met zijn recente sleepervaring met de F150 Lightning, maar de elektrische pick-uptruck verkoopt nog steeds als warme broodjes.

In november leverde Ford 2.062 exemplaren van de F150 Lightning, wat betekent dat het model nog steeds de best verkochte elektrische pick-up in Amerika is. Tot nu toe zijn er 13.258 exemplaren van het model verkocht.

De F150 Lightning is niet de enige EV in het assortiment van Ford. Het bedrijf verkocht in november ook 3.539 exemplaren van de Mustang Mach-E SUV en 654 exemplaren van de E-Transit-bestelwagen. Dat brengt de verkoop van elektrische voertuigen van Ford op 6.255 eenheden voor deze maand, een stijging van 102,6% op jaarbasis.

Verhaal gaat verder

“De sterke vraag naar bestellingen houdt aan met algemene detailhandelsorders voor voertuigen uit ’23MY, een stijging van 104 procent vergeleken met een jaar geleden, gedreven door Super Duty en Maverick,” zei Ford VP Andrew Frick in een persbericht van november.

Ford-aandelen zijn tot nu toe een pijnlijke 36% gedaald. Maar Bank of America-analist John Murphy ziet een glorieuze opleving aan de horizon.

Murphy heeft een koopadvies voor Ford en een koersdoel van $ 28, wat een potentiële stijging van 91% impliceert.

Tesla (TSLA)

Als je denkt aan pure-play EV-aandelen, is Tesla waarschijnlijk de eerste die in je opkomt.

Zeker, zijn aandelen zijn in een achtbaan terechtgekomen – ze zijn in 2022 met ongeveer 48% gedaald – maar de verkoop van elektrische voertuigen van Tesla groeit nog steeds.

Het bedrijf meldde dat het voor Q3 van dit jaar 343.830 EV’s heeft afgeleverd (18.672 Model S/X en 325.158 Model 3/Y). Het bedrag vertegenwoordigde een stijging van 42% op jaarbasis.

Tesla heeft ook de productie aanzienlijk opgevoerd. In Q3 produceerde het 365.923 EV’s (19.935 Model S/X en 345.988 3/Y), of 54% meer dan de productie in dezelfde periode een jaar geleden.

Toch wijst Adam Jonas, analist van Morgan Stanley, erop dat het leveringscijfer van het bedrijf in het derde kwartaal niet de consensusschatting overtrof. Maar hij ziet nog steeds een voordeel in het aandeel.

Jonas heeft een ‘overweight’-advies voor Tesla en een koersdoel van $383, ongeveer 95% boven het huidige koersdoel van het aandeel.

Meer lezen: 10 beste investerings-apps voor ‘once-in-a-generation’-kansen (zelfs als u een beginner bent)

ChargePoint Holdings (CHPT)

ChargePoint Holdings produceert geen elektrische voertuigen, maar is nog steeds stevig gepositioneerd voor de EV-boom.

Het bedrijf heeft een van de grootste EV-laadnetwerken ter wereld. Het heeft ongeveer 5.000 commerciële en wagenparkklanten, waaronder 80% van de Fortune 50-bedrijven. Sinds de oprichting heeft ChargePoint meer dan 133 miljoen laadsessies geleverd.

Gezien het feit dat EV-aandelen dit jaar geen marktlievelingen zijn geweest, is het natuurlijk geen verrassing dat dit EV-infrastructuurspel ook in de uitverkoop terechtkwam. ChargePoint-aandelen zijn tot nu toe met 43% gedaald.

Dat kan koopjesjagers aan het denken zetten.

In het fiscale kwartaal dat op 31 juli eindigde, genereerde ChargePoint $ 108,3 miljoen aan inkomsten, een stijging van 93% op jaarbasis. Dit was te danken aan een stijging van 106% in de inkomsten uit netwerklaadsystemen en een stijging van 68% in de inkomsten uit abonnementen.

JPMorgan-analist Bill Peterson heeft een ‘overweight’-rating op ChargePoint en een koersdoel van $ 20 – ongeveer 49% hoger dan de huidige niveaus.

Wat nu te lezen

De gemiddelde woningverzekeringspolis is bijna 40% hoger dan 12 jaar geleden – zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

‘Hou je geld vast’: Jeff Bezos gaf een financiële waarschuwing en zegt dat je misschien moet nadenken over het kopen van een ‘nieuwe auto, koelkast of wat dan ook’ – hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Wilt u uw kleingeld investeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Probeer deze investeringshack vóór 31 december en ontvang $ 20

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer