De geschiedenis van BIC aanstekers

Rolf Buiter


Het bedrijf BIC staat vooral bekend om haar balpennen, maar ook de BIC aanstekers zijn al jaren populair. Het bedrijf werd in 1945 opgericht door Marcel Bich in Clichy, Frankrijk. In de jaren 70 begon BIC aanstekers te produceren en sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste aanstekerproducenten ter wereld.

De eerste BIC aansteker werd in 1973 geproduceerd en was een revolutionaire ontwikkeling op de markt van de aanstekers. Bestaande aanstekers werkten toentertijd nog op benzine, maar de BIC aansteker werkte als eerste aansteker op butaan. Dit zorgde ervoor dat de BIC aanstekers veiliger, makkelijker in gebruik en milieuvriendelijker waren. Daarnaast was de BIC aansteker goedkoper dan die van concurrenten, waardoor de BIC aansteker razendsnel populair werd.

In de jaren 80 breidde BIC haar aanbod uit met de lancering van verschillende nieuwe modellen, zoals de BIC J26, de BIC mini en de BIC maxi. Deze aanstekers werden speciaal voor verschillende doeleinden ontworpen, zoals het aansteken van kaarsen, sigaretten of barbecues.

Ondertussen groeide het bedrijf BIC steeds verder door. In de jaren 90 werd het een wereldbedrijf met vestigingen in meer dan 160 landen. Op deze manier kon BIC haar markt en doelgroep steeds verder uitbreiden en zo werden ook de aanstekers steeds verder doorontwikkeld met nieuwe innovaties. Zo werden bijvoorbeeld de wegwerpaanstekers en de multi-purpose aanstekers geïntroduceerd in het assortiment.

Ook in de 21ste eeuw blijft BIC zich concentreren op innovatie en op de duurzaamheid van haar aanstekers. Zo werd er in 2019 een nieuwe lijn geïntroduceerd. Deze nieuwe lijn van aanstekers werken op plantaardige olie, wat een duurzamere optie is dan de traditionele butaanaanstekers.

Al met al is BIC dus een bedrijf met een rijke geschiedenis op het gebied van verschillende producten. Nog steeds zijn de BIC aanstekers enorm populair. Wist je dat je BIC aanstekers ook kunt laten bedrukken met bijvoorbeeld het logo van jouw bedrijf, organisatie of vereniging? Op de website van BudgetGift.nl vind je verschillende te bedrukken BIC aanstekers. Neem een kijkje op de website en voeg jouw bedrukte aansteker toe aan de geschiedenis van BIC!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer