Ben jij als ondernemer in een zakelijk conflict terechtgekomen en wil je hulp?

Dick Bakker


14 Feb 2024

Ben jij als ondernemer in een zakelijk conflict terechtgekomen en wil je hulp?

Als ondernemer doe je er alles aan om je klanten zo goed mogelijk te helpen. Helaas is dit geen garantie voor het feit dat je nooit in een zakelijk conflict terechtkomt. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren waardoor je in een situatie komt waar je zelf niet gelijk een oplossing voor kunt vinden. Dit kan gaan om een probleem met een klant, maar je kunt ook een geschil krijgen met bijvoorbeeld een van je leveranciers. Wat het probleem ook moge zijn, het is goed om te weten wat je mogelijkheden zijn in dergelijke gevallen. Je kunt je hier namelijk tegen verzekeren. Mocht je geen interesse hebben in een langdurige verzekering omdat je dit niet kunt betalen, dan is het ook goed om eens bij de alternatieven stil te staan. Die zijn er namelijk en het is goed om daar eens over gelezen te hebben. Vandaar dat we je alle ins en outs over deze twee mogelijkheden zullen vertellen. 

Een verzekering waarmee je altijd rechtsbijstand kunt inschakelen 

Wanneer je in een juridisch conflict terechtkomt, is het goed om een jurist in de arm te nemen. Deze heeft namelijk veel ervaring met dergelijke problemen en kan je snel laten zien wat je het beste kunt doen. De kosten van een jurist kun je dekken door middel van een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Dit is een doorlopende verzekering die je in staat stelt om, wanneer je het nodig hebt, een jurist in de arm te nemen. Hiermee kun je voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grote conflicten die misschien een zware wissel trekken op je bedrijf. Dit kan namelijk van grote invloed zijn op je bedrijf en dan hebben we het nog niet eens gehad over de mentale belasting die dit met zich meebrengt. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent zodat je een goed vangnet hebt wanneer je met tegenslag te maken krijgt. Je zult zien dat dit ook een stukje rust met zich meebrengt, wat veel ondernemers goed kunnen gebruiken.  

Zo snel mogelijk hulp op het moment dat jij het nodig hebt

Je kunt een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers afsluiten, zodat je altijd hulp van een jurist kunt inschakelen, maar wanneer dit te duur is, kun je ook gebruikmaken van een alternatief: rechtshulp on demand. Met deze polis kun je eenmalig een jurist in de arm nemen. Op de site van je verzekeraar kun je een vragenlijst vinden om te bepalen welke jurist je het beste kan helpen. Vervolgens krijg je een offerte te zien. Ga je met dit bedrag akkoord, dan kun je gelijk in contact treden met een ervaren jurist. Zo kun je op heel korte termijn beginnen te werken aan een oplossing voor je probleem. 

Een verzekering draagt bij aan de professionaliteit van je bedrijf

Twijfel je nog over een rechtsbijstandverzekering? Dan is het goed om te weten dat klanten liever in zee gaan met een ondernemer die verzekerd is, dan met een die onverzekerd is. Klanten willen namelijk ook geen risico’s nemen. Sluit daarom vandaag nog een goed pakket polissen af. Dat is het beste visitekaartje richting nieuwe klanten. Via de site van je verzekeraar sluit je je polis binnen een paar minuten af. Regel je zaakjes daarom vandaag nog.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer