Alles wat u moet weten over beleggen in obligaties op dit moment

Dick Bakker


08 Dec 2022

Alles wat u moet weten over beleggen in obligaties op dit moment

obligatiebeleggingen 2022

Obligaties zijn naast aandelen een van de twee meest elementaire beleggingsopties. Hoewel aandelen redelijk goed worden begrepen – u koopt een stuk van een bedrijf en verdient geld als het bedrijf het goed doet en meer waard wordt – zijn obligaties een beetje mysterieuzer. U koopt geen deel van het bedrijf, maar u leent in wezen het bedrijf – of, in het geval van gemeentelijke en federale obligaties, de overheid – geld, in de verwachting dat u na een ingestelde tijdsperiode.

De obligatiemarkt is sterk beïnvloed door de economische volatiliteit die zich in 2022 heeft voorgedaan. Iedereen die nu wil beginnen met beleggen in obligaties, moet de huidige toestand van de markt begrijpen en weten hoe hij op dit moment het meeste uit obligatiebeleggingen kan halen. bepaald tijdstip. Op deze pagina wordt uitgelegd wat u moet weten.

Voor meer hulp bij het beleggen in obligaties of bij andere financiële overwegingen kunt u overwegen om samen te werken met een financieel adviseur.

Basisprincipes van beleggen in obligaties

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe beleggen in obligaties werkt, ongeacht de huidige financiële en economische situatie.

Zoals hierboven vermeld, is een obligatie een investering waarbij u geld leent aan een entiteit en later met rente wordt terugbetaald. Obligaties worden beschouwd als vastrentende beleggingen, omdat u bij aankoop precies weet hoeveel u terugkrijgt. Dit in tegenstelling tot aandelen zoals aandelen, waar hoeveel geld u verdient of verliest wordt bepaald door de prestaties van het bedrijf.

Obligaties die zijn gekocht van bedrijven worden bedrijfsobligaties genoemd, terwijl obligaties die zijn gekocht van lokale overheden gemeenteobligaties worden genoemd. U kunt ook obligaties van de federale overheid kopen – deze staan ​​bekend als staatsobligaties of T-Bonds.

Hoewel obligaties niet worden beïnvloed door de schommelingen op de aandelenmarkt, reageren ze wel op wijzigingen die de Federal Reserve aanbrengt in de rentetarieven. Als de rente stijgt, daalt de prijs van bestaande obligaties; daarentegen, wanneer de rente daalt, stijgt de prijs van obligaties.

Het kopen van obligaties is vrij eenvoudig. U kunt staatsobligaties rechtstreeks van de overheid kopen, terwijl u een online effectenrekening moet gebruiken om gemeentelijke en bedrijfsobligaties te kopen. Voor een gediversifieerde portefeuille van obligaties kunt u ook geld in een obligatie-beleggingsfonds stoppen of aandelen van een obligatie-exchange-traded fund (ETF) kopen.

Verhaal gaat verder

Obligatiebeleggen in 2022

obligatie-investeringen 2022

Na de chaos veroorzaakt door de COVID-19-pandemie en de reactie daarop, is de economie zeker volatiel in 2022. Een van de grootste problemen waarmee Amerikanen momenteel worden geconfronteerd, is de inflatie, die met de hoogste percentages in decennia stijgt. Het grootste instrument dat de federale overheid heeft om inflatie te bestrijden, is het verhogen van de rentetarieven, waardoor de hoeveelheid geld die in de vorm van leningen in de economie wordt gepompt, wordt beperkt.

Zoals hierboven vermeld, is er echter een reactie op de obligatiemarkt wanneer de rentetarieven hoog zijn; namelijk, de waarde van bestaande obligaties daalt naarmate de rente stijgt. Met nieuwe obligaties met een hogere rente, worden bestaande obligaties simpelweg minder waard. Dat betekent dat obligaties op dit moment over het algemeen waarde verliezen.

Hoewel aandelenbeleggers worden aangespoord om hun aandelen vast te houden tijdens de bearmarkt, moeten obligatiebeleggers weten dat de rentetarieven niet eeuwig zullen stijgen – en moeten daarom proberen de markt overhaast te verlaten. Proberen om nu uit de markt te komen, zou uiteindelijk betekenen dat je laag moet verkopen, en dat is nooit een goed idee.

Als u zich op dit moment niet op uw gemak voelt om de markt voor bedrijfsobligaties te betreden, zijn Treasury I-obligaties een solide instap in de wereld van obligaties. Deze federale obligaties hebben een gegarandeerd rendement dat wordt aangepast op basis van inflatie. De volgende aanpassing komt eraan.

De experts van Vanguard bevelen I-obligaties samen met hoogrentende obligaties en gemeentelijke obligaties aan als beleggingen in 2022.

Het komt erop neer

obligatie-investeringen 2022

Rentestijgingen hebben het leven van obligatiebeleggers op dit moment moeilijk gemaakt, aangezien rentestijgingen leiden tot waardedalingen van obligaties. Toch is het misschien het beste om de inflatoire periode van stijgende rentes af te wachten, net zoals uitvinders van aandelen wachten op de bearmarkt.

Tips voor het beleggen in obligaties

Een financieel adviseur kan u helpen de juiste beslissingen te nemen rond beleggingen in obligaties. Het vinden van een gekwalificeerde financieel adviseur hoeft niet moeilijk te zijn. De gratis tool van SmartAsset koppelt u aan maximaal drie doorgelichte financiële adviseurs die uw regio bedienen, en u kunt uw adviseur-matches gratis interviewen om te beslissen welke de juiste voor u is. Als u klaar bent om een ​​adviseur te vinden die u kan helpen uw financiële doelen te bereiken, ga dan nu aan de slag.

U kunt beleggen in obligatiefondsen via uw 401(k)-plan, als u er toegang toe heeft.

Fotocredit: ©iStock.com/jetcityimage, ©iStock.com/Weekend Images Inc., ©iStock.com/PeopleImages

Het bericht Alles wat u nu moet weten over beleggen in obligaties verscheen eerst op SmartAsset Blog.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer