4 grootste voordelen van beleggen

Rolf Buiter


Beleggen is anno 2019 nog altijd erg populair. Geheel begrijpelijk, beleggen heeft namelijk een groot aantal voordelen. Als we praten over beleggen dan hebben we het bijvoorbeeld over aandelen, obligaties en ETFs.

Je hoort in je omgeving wellicht verschillende verhalen over beleggen. De een is enthousiast en verdiend een passief inkomen door de beleggingen die hij of zij heeft gedaan, terwijl de ander geld heeft verloren en daarna nooit meer wilt beleggen. Om je te overtuigen van de voordelen van beleggen hebben wij hieronder de 4 grootste voordelen van beleggen op een rijtje gezet.

Voordelen van beleggen

Meer rendement behalen dan de rente op je spaarrekening? Dan vaak de beste optie om te gaan beleggen. Voordat je begint is het handig om op de hoogte te zijn van de grootste voordelen, daarnaast is het belangrijk om je goed te verdiepen in hoe beleggen werkt.

Voordeel 1. Rente-op-rente

Je geboekte winsten herinvesteren zorgt ervoor dat er meer rendement wordt behaald. Dit wordt bij beleggen ook wel eens rente-op-rente genoemd. Dit principe werkt ook voor de aandelenmarkt.

Voordeel 2. Passief inkomen door beleggen

Bij beleggen op de aandelenmarkt krijg je vaak dividend, dit werkt in principe hetzelfde als de rente op je spaarrekening. Echter weet je van te voren niet precies hoeveel dividend je op jaarbasis krijgt. Sommige aandelen keren meerdere keren per jaar het dividend uit, waardoor je een passief inkomen creëert.

Voordeel 3. Hoger rendement

Het rendement op je spaarrekening op dit moment stelt weinig voor. Zeker als je het vergelijkt naar de gemiddelde rendementen op de aandelenmarkt valt de spaarrente van dit moment in het niets. De aandelenmarkt is een van de makkelijkste plekken om een hoger rendement op je spaargeld te krijgen.

Voordeel 4. Liquide

De meest liquide manier om geld weg te zetten is natuurlijk je lopende spaarrekening. Een goede tweede is beleggen op een aandelenmarkt. Bij deze beleggingen kan je dus van de ene op de andere dag zeggen dat je alles verkoopt en iets anders met je geld gaat doen. Het nadeel is dat dit een slecht moment op de aandelenmarkt is. Als de beurs er op dat moment niet zo goed voorstaat moet je je verlies nemen.

BeleggengeldtipsvoordelenWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer